TIEDOTE

 

Chempolis Oy:n biojalostamo mahdollistaa kestävän kehityksen huippumuotia

by | Feb 24, 2021 | News

Kestävä kehitys muotiteollisuudessa ei ole enää tulevaisuuden haave. Suomalaisen muotisuunnittelijan Rolf Ekrothin uusin mallisto esitellään Pitti Uomo:n Italian Firenzessä, mutta tapahtuma järjestetään koronapandemian takia virtuaalisesti verkossa. Pitti Uomo on yksi maailman merkittävimpiä miesten muodin tapahtumia. Ekroth on käyttänyt mallistossaan kangasta, jossa on käytetty Fortumin Bio2X-tuotekehitysohjelman kehittämää uutta Bio2™Textile-kuitua. Bio2™Textile perustuu suomalaiseen kuituinnovaatioon ja sen perusmateriaali on maatalouden sivutuotteena syntyvä olki. Chempolis on ollut avainroolissa tämän kankaan valmistuksessa käyttäessään Oulun biojalostamollaan itse kehittämäänsä formicofib™-teknologiaa, joka mahdollistaa olkiraaka-aineen resurssitehokkaan hyödyntämisen ja tuottaessaan tämän prosessin kautta kuidun valmistukseen tarvittavan selluloosan.

Uudet vaihtoehtoiset raaka-ainelähteet öljypohjaisten tekstiilimateriaalien sekä ympäristöä kuormittavan puuvillan valmistuksen korvaamiseksi kiinnostavat globaalia tekstiili- ja vaateteollisuutta sekä kuluttajia, jotka haluavat tehdä kestäviä valintoja päivittäisissä hankinnoissaan. Useat suomalaiset yritykset, kuten Chempolis ja Fortum, haluavat antaa osansa tekstiiliteollisuuden muutoksessa kohti ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.

”Chempolis on tehnyt jo kauan kehitystyötä kestävien raaka-aineiden hyödyntämisessä ympäristöystävällisillä biojalostusprosesseilla useiden eri kuitumateriaalien tuottamiseksi. On erittäin palkitsevaa nähdä, kuinka asiakkaamme voivat esitellä tuotekehitysohjelmansa tuloksia kansainväliselle yleisölle ja Chempoliksella on mahdollisuus olla osa tätä tarinaa.” kommentoi Tomi Honkala, Chempolis Oy:n toimitusjohtaja.

Lisätietoja:
Tomi Honkala, toimitusjohtaja, Chempolis Oy, +358 40 591 9504

Kuvat:
Valokuvaus: Chris Vidal Tenomaa
Stylisti: Tuomas Laitinen
Malli: Rocki Salam
Collection: Rolf Ekroth FW21

Lue lisää Yle uutisista